Schematherapie Haarlem

Wat is schematherapie

Schematherapie is een vorm van psychotherapie die mensen helpt hun onaangename gevoelens en gedragspatronen te herkennen en beter te begrijpen om ze te kunnen veranderen.

Schematherapie leert hoe je gedrag en patronen zijn ontstaan. Het richt zich op je emotionele leven en behoeften, maar ook hoe je met die behoeften omgaat in het hier en nu. Je leert je emotionele behoeften herkennen, accepteren en vervullen.

Doel van schematherapie

Het doel van schematherapie behandeling is je aloude patronen te leren herkennen en inzicht te krijgen in je gevoelens en emotionele behoeften. Wat zijn je schema’s en modi? Hoe beïnvloeden ze de manier waarop je reageert? Dan kun je je onaangename gevoelens en gedragspatronen doorbreken en veranderen, en uiteindelijk gezonde schema’s opbouwen, zodat je niet meer zo vastloopt en niet meer zo sterk gehinderd wordt door negatieve beelden/gedachten over jezelf of anderen.

Is schematherapie geschikt voor jou?

Schematherapie wordt gebruikt bij de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen zoals borderline-problematiek, angststoornissen, relatieproblemen, eetstoornissen of depressie. Het kan geschikt zijn voor mensen die hun klacht al langere tijd hebben. De persoonlijkheidsproblemen die eraan ten grondslag kunnen liggen of ermee samenhangen worden na verloop van tijd duidelijker, zodat schematherapie geschikt wordt als vervolg- of nabehandeling.

Schematherapie kan ook gebruikt worden voor minder ernstige problemen. Het helpt je de patronen te herkennen die zich in je jeugd hebben ontwikkeld, wat je weer helpt die patronen te veranderen.

Interesse in een schematherapie behandeling?

Heeft u behoefte aan meer informatie over schematherapie in Haarlem, neem dan contact met mij op om een afspraak te maken. Ik beantwoord graag al uw vragen over wat deze therapie voor u kan betekenen.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat u uw gebeurtenissen, gevoelens of angsten kunt verwerken.

Aangesloten bij